Post by Waedolow on Mar 31, 2022 17:17:30 GMT 2
Jumalten neuvosto
Mikä:
Neuvosto koostuu jo pidemmän aikaa virkaa tehneistä jumalista, jotka on katsottu tasapainoisiksi ja lainkuuliaisiksi kansalaisiksi ja siten hyväksi esimerkiksi muille jumalille. Neuvoston vastuulla on pitää jumalten lait ajantasaisina ja huolehtia siitä että niitä noudatetaan.
Neuvosto voi kokoontua yhteen miettimään esimerkiksi lakimuutoksen tarpeellisuutta tai Jumalakatemian toimintatapoja, mutta sen päällimmäisenä tehtävänä on huolehtia lainrikkojien tuomitsemisesta ja rankaisemisesta. Kuitenkin rikkomuksen ollessa tarpeeksi suuri tai vaarallinen, esikäsittelee Neuvosto sen vain Ylijumalia varten, mutta näin käy äärimmäisen harvoin, sillä Ylijumalilla on muutakin tekemistä.
Miksi:
Myths Of Mihras on roolipeli, jossa pelaajat voivat vaikuttaa hahmojensa kautta koko maailman tapahtumiin perhosvaikutuksen tavoin. Pelissä pyritään myös tietynlaiseen realistisuuteen, joka tarkoittaa sitä että teoilla ja valinnoilla on yleensä seurauksia. Neuvostolla pyrimme tukemaan tätä piirrettä pelissä luomalla kanavan, jota kautta seurauksia voi syntyä.
Miten saat hahmosi Neuvostoon:
Kysy ylläpidolta hahmosi mahdollisuutta olla Neuvostossa ja perustele lyhyesti miksi hän sopisi sinne (Neuvostoon ei pääse kuumakalleja tai vastavalmistuneita). Tämän jälkeen voit lisätä hänen tietoihinsa arvonimen: Neuvoston jäsen, joka on kunnioitettava nimike muiden jumalten silmissä. Useat Neuvoston jäsenet toivovat omien jälkeläistensä ottavan aikanaan paikkansa Neuvostossa ja siten tämäkin järjestelmä on jokseenkin korruptoitunut – äänestäähän Neuvosto tulevista jäsenistään.
Neuvoston menettelytavat
Neuvosto kutsuu lakirikkomuksesta syytetyn jumalan eteensä virallisella kirjeellä – mikäli syytetty ei saavu paikalle määritettynä ajankohtana, todetaan tämä automaattisesti syylliseksi ja mikäli rike sitä vaatii etsintäkuulutetuksi.Neuvosto kokoontuu ottamaan vastaan syytetyn tilaan, joka on suljettu kaikilta ulkopuolisilta vahvoin loitsuin. Syytetty kutsutaan ensin yksin Neuvoston eteen, jolloin joku Neuvoston jäsenistä lukee tälle syytteet, joidenka vuoksi henkilö on kutsuttu paikalle. Tämän jälkeen syytetty saa vapaan puheenvuoron, jota on saanut valmistella muutaman päivän ennen Neuvoston eteen tulemistaan ja halutessaan / kyetessään hän on voinut kutsua itselleen myös todistajan vahvistamaan kertomustaan, tai tuoda paikalle muita todisteita.
Vapaan puheenvuoron jälkeen Neuvosto saattaa kysyä muutamia täsmentäviä kysymyksiä, joihin syytetyn on vastattava rehellisesti ja asioita pimittämättä. Mahdollisten kysymysten jälkeen syytetty siirtyy toiseen, vahdittuun tilaan odottelemaan tilanteen jatkumista.
Seuraavaksi tapahtuu toinen seuraavista asioista:
1. Neuvosto ryhtyy keskustelemaan ja äänestämään syytetyn syyllisyydestä tai syyttömyydestä
2. Mahdollinen syyttäjä tulee antamaan vapaan puheenvuoronsa ja esittää puolestaan mahdollisia todisteita tai/ja todistajia, jonka jälkeen Neuvosto ryhtyy keskustelemaan syytetyn syyllisyydestä tai syyttömyydestä.
Neuvoston äänestettyä sopivat he yhdessä lakia tarkkaan seuraten, mutta tilanteen huomioon ottaen mahdollisista rangaistuksista, jonka jälkeen syytetty kutsutaan takaisin tilaan kuulemaan kohtalonsa, jonka joku Neuvoston jäsenistä tälle kertoo.
Tämän jälkeen toimitaan vaihtelevasti rangaistuksista ja syyttömyydestä tai syyllisyydestä riippuen.
- >>> Neuvosto ei suosi kuolemantuomiota, ellei katso sitä ehdottoman tarpeelliseksi, sillä toisten jumalien tappaminen on myös laissa rikoksista suurin. Neuvostolla on kuitenkin mainetta varsin mielikuvituksekkaana rangaistuksien keksijänä.
Käytännössä
Neuvostolle on täysin oma alueensa foorumilla, jonne päivitetään sen päätöksistä ja jolla pelataan pelit, joissa jonkun hahmoa syytetään.Pelit koostuvat vain muutamista viesteistä, jottei kenenkään pelaajan mahdollinen epäaktiivisuus pidätä hahmojen suunnitelmia tai muita pelejä, eikä tilanne muutenkaan veny liiallisesti.
Ensimmäisenä Ylläpito lähettää syytetyn hahmon pelaajalle yksityisviestinä kutsukirjeen Neuvoston eteen. Kirjeessä kerrotaan, mistä hahmoa syytetään ja koska tämä on kutsuttu Neuvoston eteen puolustautumaan ja kuulemaan tuomionsa. Ylläpito ei lähetä kutsukirjettä heti huomatessaan foorumilla jotain omituista tai laitonta vaan sen on oltava perusteltua, eli jonkun on täytynyt kertoa rikkomuksesta Neuvostolle (esimerkiksi joku hahmo voi laverrella toisesta hahmosta).
Neuvostopelien kulku:
1. VIESTI. Syytetyn hahmon pelaaja saa halutessaan kirjoittaa aloitusviestin, jossa voi makustella esimerkiksi syytetyn tuntemuksia tilanteesta tämän saapuessa paikalle.
2. VIESTI. Ylläpito on muotoillut, mistä syytettyä syytetään ja tämän syytöksen omilla sanoillaan saa tuoda julki arvottu Neuvoston jäsen: viestin kirjoittaa Neuvoston jäsenen pelaaja tai Ylläpito npc-hahmolla.
3. VIESTI. Syytetyn hahmon pelaaja kirjoittaa viestin, jossa syytetty saa puolustautua esittämällä todisteita tai vain oman versionsa tapahtuneesta, mikäli syytetyllä on todistaja, tulee tämän hahmon peliviesti kirjoittaa välittömästi tämän viestin perään.
(4. VIESTI.) Neuvoston jäsenet saavat esittää halutessaan kysymyksiä syytetylle (vain yksi viesti/Neuvoston jäsen) – tai siirtyä suoraan äänestämään siitä, onko syytetty syyllinen vai syytön. Kysymyksiä ei kuitenkaan odoteta peliin neljää päivää kauempaa, jottei peli jumitu.
(5. VIESTI.) Syyttäjä voi esittää halutessaan omat todisteensa/todistajansa Neuvostolle, mikäli ei ole niin vielä tehnyt, sekä kertoa oman versionsa tapahtuneesta. Myös syytetyltä saa esittää kysymyksiä samaa kaavaa noudattaen. Syyttäjän osallistuminen määritetään ennen pelin alkua tilanteen mukaan, sillä se ei yleensä ole tarpeellista muuta kuin ristiriitatilanteissa.
Äänestys: Jokainen pelaaja foorumilta saa laittaa Ylläpidolle yksityisviestiä siitä, tulisiko hahmo hänen mielestään tuomita syylliseksi vai syyttömäksi, sekä perustelee väitettään lyhyesti. Perusteluilta odotetaan ajanhenkisyyttä ja johdonmukaisuutta, eikä pelaajien suhteiden tulisi määrittää vastausta liiaksi. Viestissä on tärkeää määrittää onko hahmo mielestäsi Syyllinen / Syytön ja siihen voi halutessaan lisätä ehdotuksen tuomiosta.
Yksityisviestin otsikoksi tulee laittaa ”ÄÄNESTYS”. Näiden viestien pohjalta Ylläpito tekee päätöksen hahmon kohtalosta, sekä tämän mahdollisesta tuomiosta pitäen kuitenkin lopullisen veto-oikeuden itsellään.
6. VIESTI. Neuvoston jäsen lausuu tuomion, jonka ylläpito on muotoillut. Viestin kirjoittaa Neuvoston jäsenellä pelaava pelaaja, tai Ylläpito npc-hahmolla.
(7.VIESTI.) Syytetyn, syyttäjän tai kenen tahansa Neuvoston jäsenen pelaaja saa halutessaan kirjoittaa lopetusviestin, jossa kertoo hahmonsa reaktioista tai tuntemuksista tilanteeseen liittyen. Peli sulkeutuu kuitenkin viikon kuluessa tuomion langettamisesta tai armahduksesta (viesti 6).